Начин на приготвяне
Първо пресяваме брашното и содата заедно през цедка. След това към тях прибавяме ваниловата и обикновената захар.
Също така олиото, меда и яйцата. На края добавяме и оцета. Месим, доколкото е възможно в купата. После прехвърляме на работния плот и доомесваме.
Получава се едно леко ронливо тесто в началото. След няколко минути месене то се оправя.
Разделяме тестото на две. Оформяме директно една дълга пура от всяка част. След това си късаме малки топчета от пурата и ги оформяме кръгли. Съвсем леко ги сплескваме.
Прехвърляме оформените топчета върху тавичка с хартия за печене. Оставяме малко разстояние между всяко. Печем ги в предварително загрята фурна за 12 мин. на 190 °C.
След като изстинат, издълбаваме дупчица от долната страна на всяка меденка.
Запазваме си вътрешността в купичка.
За пълнежа загряваме млякото на котлона. В купичката с трохите от вътрешността на бисквитките добавяме орехите. Заливаме ги с млякото, докато е още горещо.
Добавяме към тях и останалите съставки и хубаво разбъркваме. Оставяме да изстине, за да се сгъсти.
Пълним меденките с пълнежа и после слепваме две една с друга.
Накрая полепваме малко орехи по краищата на слепените бисквитки.
Да ви е сладко с моите вкусни празнични бисквитки меденки и Весели празници!