Начин на приготвяне
Това предястие го видях в един руски клип, а сега ви представям моята интерпретация.
Настъргваме на едро ренде яйцата + майонезата + горчицата + сметаната + чесъна на прах и черния пипер + настъргания кашкавал.
По желание може да се подправи сместа с уни сос.
Объркваме добре, да се получи гъста смес, от която можем с ръце да оформим топчета, ако сместа е много гъста, добавяме майонеза.
Разделяме сместа на 3, както следва: в едната част добавяме 1/2 настъргани на ситно ренде замразените рулца от раци (замразени се настъргват лесно), другата 1/2 от опаковката настъргваме също на ситно - тя е за овалване; в другата част добавяме ситно накълцаните краставици, за тяхното овалване са нужни ситно смлените изпечени орехи; в третата част добавяме ситно накълцаните маслини, за тяхното овалване ни е нужен на ситно нарязан магданоз.
Слагаме найлонови ръкавици или латексови, намокряме си ръцете със студена вода с чаена лъжичка, взимаме от сместа и оформяме с ръце топчета, овалваме в съответната панировка. Подреждаме в подходяща чиния.
P.S.: Можете да варирате със сместа за овалване, както и със продуктите внесени в основната смес по ваш вкус. Ако сместа е много гъста, сложете допълнително майонеза.