Накип с моцарела

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Накип с моцарела
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Не може просто да го опитате, ще си сипете втора, че и трета порция и няма да спрете, докато не го изядете"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • масло - 150 г
  • моцарела - 200 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са около килограм картофи, обелени и нарязани на едро.

Сваряват се до готовност, излива се цялата вода и докато са горещи се намачкват, добавя се сол на вкус, индийско орехче, краве масло, около стотина грама, и три супени лъжици брашно с връх.

Сместа трябва да стане доста гъста. Когато се охлади леко се добавят разбитите жълтъци и се обърква хубаво.

Белтъците се разбиват на гъст сняг с щипка сол и се добавят към сместа, като пак се разбъркват добре, но не прекалено, за да остане пухкава сместа.

Получената смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка.

Подравнява се с лъжица и на няколко места се слагат бучици масло и тънко нарязани парченца моцарела.

Огретенът се пече при 170-180 градуса до златист цвят.

Накипът с моцарела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: