Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се настъргват на едро ренде.
Към тях се прибавят нарязаните на кубчета кисели краставички, половината от царевицата и граха.
Салатата се обърква и подправя със сол на вкус. Майонезата и киселото мляко се смесват.
Отделя се от сместа три супени лъжици, за да се заглади салатата накрая, а другата част се изсипва в салатата и се обърква хубаво.
Готовата салата се прехвърля в плоска чиния или поднос и се оформя правилен кръг. Отгоре се заглажда с останалия майонезен сос.
От маслините се изрязват крайчета за минутите, а от червената чушка - стрелките на часовника. По края картофената салата се украсява с останалия грах, царевица и свеж копър.
Новогодишната салата Часовник е готова.