Начин на приготвяне
Активирайте маята в малко топло мляко, захарта и 2 с.л. брашно. Пресейте брашното и от всички продукти замесете хубаво гладко тесто. Намажете с олио и покрийте с фолио или кърпа да втаса.
Когато тестото удвои обема си, го разделете на три топки от по 250 г, три топки от по 165 г. и три топки от по 135 г. За центъра оставете останалото тесто, което при мен е 150 г.
От първите три топки разточете 3 еднакво големи обли кори, намажете първата с мас и покрийте с втората, отново намажете с мас и сложете третата.
Разрежете центъра на 8 части, без да стигате до края, и обърнете назад всяко листенце.
От другите средни топки по същия начин процедирайте, но ги разделете на 8 отделни триъгълника, поставете ги във вътрешността на питката. И с най-малките топки отново направете триъгълници и тях подредете.
От последната топка отрежете мъничко тесто за стрелките на часовника.
Сложете топката по средата и оформете стрелки, които поставете. Оставете погачата да втаса, след което намажете със разбития жълтък и поръсете със семена.
Печете в загрята фурна на 160 градуса до хубав златист цвят.