Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Новогодишна солена торта Часовник

Новогодишна солена торта Часовник

Новогодишна солена торта Часовник
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
03/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • Плънка
  • картофи - 3 бр.
  • руска салата - 400 г
  • сирене - 100 г
  • майонеза - 200 г
  • масло - 100 г
  • шпек - 400 г
  • филе елена - 200 г
  • свински суджук - 200 г
  • яйца - 3 бр. сварени
  • маслини - 200 г
  • Украса
  • майонеза - 400 г
  • кашкавал - 250 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • пъдпъдъчи яйца - 3 бр.
  • свински суджук - 200 г
  • маслини - 100 г
  • чушки - 1 бр. червена /печена/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа с щипка сол. След това се добавят прясното мляко и брашното. Ако сместта ви се стори рядка, можете да си добавите още брашно, слага се и олиото. В загрят тиган с незалепващо покритие се слагат няколко капки олио и се разнасят с четка или кухненска хартия.

С черпак се слага от сместта и се изчаква да се изпече от едната страна. След това се обръща и се пече и от другата страна. Така се процедира, докато сместа свърши. При мен излязоха 12 палачинки. След като са готови, се оставят настрана да изстиват.

Картофите се обелват и се сваряват във вряща подсолена вода. Яйцата също се сваряват. След като са готови, яйцата и картофите се охлаждат, като картофите се режат на кубчета, а яйцата се настъргват на фино ренде. Сиренето се натрошава, а всички мезета, посочени за плънката се режат на тънки парчета. Маслините се обезкостяват и се режат на парчета.

Щом продуктите за плънката са готови е време да наредим нашата торта. В подходящ поднос се слага палачинка и се намазва с масло. След това върху нея се подреждат резени колбас.

Тук начинът на редене на продуктите е изцяло по ваш избор. След като намазах първата палачинка с масло и наредих мезета, върху втората палачинка сложих руска салата, за да мога да изравня тортата и да стане висока, на следващата палачинка сложих от картофите, като първо намазах с майонеза. така процедирах и с останалите палачинки, като не използвах всичките 12, а само 9. Редувах продуктите, описани в необходимите продукти за плънката.

След като вече сте подредили солената торта, е време да я завършим. Пъдпъдъчите яйца се сваряват, обелват се и се режат на шайби. Кашкавалът и киселите краставички се настъргват.

С помощта на малко ножче маслините се режат на полумесеци, както са на костилката. Те ще ни трябват, за да направим цифрите за нашият часовник. Суджукът се реже на тънки парчета, а чушката на дебели ленти, които ще ни трябват за стрелките.

Тортата се намазва с майонезата и отстрани се слагат киселите краставички, като се слага навсякъде отстрани на тортата. Отгоре се ръси обилно с настърган кашкавал. С помощта на маслините се правят римските числа 3, 6, 9 и 12.

От едната лента чушка се прави охлювче, което се слага в средата на тортата. От другите две ленти се правят стрелките, които сочат 12 без 5. Пъдпъдъчите яйца се нареждат отсрани на тортата, а между тях се поставят резени суджук. По борда на тортата се подреждат парчета маслини. И с това нашата солена торта часовник е готова.

Идеално решение за празничната трапеза на Нова година! Тортата се оставя една нощ в хладилник да престои. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: