Сухи чушки с ориз и нахут за Бъдни вечер

26/12/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се слага в тенджера. Сипва се вода, колкото да го покрие. Слага се на котлона да заври. След завирането се засичат 7 минути и се отстранява от котлона.
През това време се режат лукът и морковът.

В тиган се сипва малко олио да се загрее. След това се прибавят нарязаните лук и морков. Оставят се да се запържат леко. След това се прибавя нахутът.

Оризът се измива със студена вода, отцежда се и се прибавя към останалите продукти. Прибавят се чубрицата, солта и черният пипер. Разбърква се и се оставят да се запържат малко.

Сухите чушки се заливат с топла вода и се оставят за около 10 минути.

След това се пълнят с готовата смес от ориза и нахута. В плоска чиния се сипва малко брашно.

След като чушките са напълнени всяка чушка се потапя в брашното, за да не излиза сместа. Редят се в тава. Сипва се малко вода и се пекат около 60 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар