Салата Коледен венец

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2913967463
26/12/2017
"Един плетен коледен венец за масата и един вкусен Коледен венец за трапезата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо938
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • картофи - 8 бр. /среден размер/
  • червен лук - 1 глава
  • шунков салам - 4 слайса
  • кайсерован врат - 4 слайса
  • чушки - 2 бр. печени (червени)
  • маслини - 4 бр. зелени
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите в леко подсолена вода с няколко капки зехтин. Изчакайте да изстинат и ги намачкайте. Добавете към тях и нарязания на тънки ивици лук и разбъркайте добре.

Покрийте форма за кекс с алуминиево фолио и подредете картофите, завийте формата с прозрачно фолио и оставете в хладилник да стегне за 1 час. След това извадете и обърнете в подходяща чиния и премахнете фолиото.

От шунковия салам и кайсерования врат оформете розички, поставете по 1 зелена маслинка с чушка и фиксирайте с клечки за зъби.

Подредете върху картофения венец и поставете по 1 лентичка червена чушка и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар