Варена грухана пшеница

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
553
5
2359
7
26/12/2017
"Колкото хора питате, толкова рецепти за варена грухана пшеница ще получите, а това е най-точната "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 814
  • Преглеждания за месеца1061
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме грухана пшеница с вода, която трябва да е 10 см, над нея.

Варим на умерен огън докато е готова. Тенджерата похлупваме плътно и покриваме с плътен чаршаф и оставяме така за 4-6 часа.

Към житото добавяме меда, ореховите ядки, които предварително сме минали на машинката, и настърганата лимонова кора.

Разбъркваме добре, оформяме с помощта на лъжицата и отгоре поръсваме с пудрата захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар