Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Варена грухана пшеница

Варена грухана пшеница

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Варена грухана пшеница
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Колкото хора питате, толкова рецепти за варена грухана пшеница ще получите, а това е най-точната"

Необходими Продукти

  • пшеница - 200 г грухана
  • мед - 70 г
  • орехи - 50 г
  • лимонова кора
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме грухана пшеница с вода, която трябва да е 10 см, над нея.

Варим на умерен огън докато е готова. Тенджерата похлупваме плътно и покриваме с плътен чаршаф и оставяме така за 4-6 часа.

Към житото добавяме меда, ореховите ядки, които предварително сме минали на машинката, и настърганата лимонова кора.

Разбъркваме добре, оформяме с помощта на лъжицата и отгоре поръсваме с пудрата захар.

Варената грухана пшеница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: