Начин на приготвяне
Оставяме от рано да се размекне маслото на стайна температура.
Разбиваме жълтъците с пудрата захар в купа с вилица или с миксер продължително. Добавяме меко масло и отново разбиваме. Прибавяме ванилиите за аромат.
Пресяваме брашното със сито и го смесваме с бакпулвера. Смиламе лешниците и орехите с машинка. Смесваме ядките и объркваме.
В отделна купичка разбиваме белтъците много добре. Замесваме тестото. Трябва да стане меко и маслено на пипане.
Откъсваме от него малки топчета колкото орех и си подреждаме в табличка. Всяко топче потапяме в белтък и после в ядки.
Подреждаме масленките в тава постлана с хартия за печене. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност. Да ви е сладко!
Маслените сладки с ядки и ванилия са готови.