Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с кристалната захар и добавете какаото. При непрекъснато разбиване добавете леко топлото мляко и сложете сместа на котлона. Бъркайте, докато се сгъсти. След това снемете и бъркайте, докато се охлади, за да не хване коричка.
Разбийте на крем мекото масло и пудрата захар. Объркайте с ванилията и орехите. Към масления крем добавете лъжица по лъжица изстиналата какаова смес.
Разрежете на половинки целувките с помощта на остър нож. Подредете ги в тортена чиния, като запълвате празнините с натрошени целувки. Равномерно разстелете отгоре половината от крема и сложете още 1 ред целувки.
С останалия крем покрийте тортата и я загладете отвсякъде. Оставете я в хладилник, като направите и украса по желание. Може да я глазирате с 2 разбити на сняг белтъка с 4 с.л. захар, както и да я покриете с настърган шоколад или ядки.
Коментари