Начин на приготвяне
Лукът и морковът се настъргват и се слагат при каймата. Чукват се двете яйца и се слагат подправките, галетата, магданоза и накълцаните перца зелен лук. Омесва се хубаво и се оставя в хладилник за минимум един час.
След като каймата е престояла и се е овкусила добре се разстила върху алуминиево фолио на правоъгълник с дебелина малко повече от 1 см.
Плънката се разпределя равномерно по цялата повърхност, като моцарелата се реже на парченца, кашкавалът се настъргва, а свежите листа рукула и спанак се поставят цели. Ръсва се малко сол и се навива на руло, повдигайки фолиото.
Развива се и се обгръща в крехки зелеви листа, на които по-твърдите кочанчета и жилички са предварително отстранени. Отново се загръща със фолиото и се запечатва по краищата.
Пече се в загрята на 190 градуса фурна за 1 ч. и 30 минути, след което фолиото се разгръща и се допича до желаният загар.
Може да се поднесе както топло, със гарнитура като основно ястие, така и охладено за мезе.
Добър апетит!