Начин на приготвяне
Омесете каймата с изброените подправки и оставете в хладилник поне за половин ден.
Сварете яйцата и разполовете, нарежете морковите и киселите краставички на ивици.
Гъбите, маслините и топеното сирене нарежете на парченца. Сложете хартия за печене на плота, намажете с олио и разстелете каймата равномерно на средно дебел слой.
По средата наредете продуктите, както виждате на снимката, и с помощта на хартията завийте соленото руло, като притискате и стягате.
Прехвърлете рулото със хартията в подходящо плаке или тава. Покрийте рулото със парченцата пушен бекон, като ги застъпвате и печете на умерена фурна за около час.
Гарнитурата (картофи соте) пригответе, като сварите картофите, обелите, нарежете и сложите да се запържват в тиган с масло и малко олио.
Овкусете със щипка зеленчукова подправка, чесън на прах и копър. Може да добавите и като допълнителна гарнитура от запържените моркови с краставички.
Добър апетит с тази вкусна и празнична вечеря!
Новогодишното месно руло с вкусна гарнитура е много вкусно.
Коментари