Лещени кюфтета с кашкавал

Лещени кюфтета с кашкавал
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Един истински майстор може да приготви кюфтета дори и от леща и те да са по-вкусни от свинските"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч. сварена
  • овесени ядки - 1 и 1/2 шепа
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 1 бр. сварен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • хляб - 1 филия
  • кашкавал - 70 г
  • универсална подправка - подправка за месо
  • черен пипер
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва за един час и се вари с малко сол, заедно с моркова. След като са готови двата продукта, се прехвърлят в купа и се добавят овесените ядки и яйцето.

Лукът се рендосва, чесънът се пасира и също се прибавят. Филията хляб се накъсва на ситни парченца и се слага в купата, заедно с подправките.

Всичко се разбива с пасатор, добавя се настърганият кашкавал, размесва се и се оставя да почине за 15-тина минути. С ръце се оформят зеленчукови кюфтета и се редят в намазнена тава.

Пекат се до лека коричка. Сервират се с чеснов или млечен сос.

Лещените кюфтета с кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: