Лещени кюфтенца

Лещени кюфтенца
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Я подайте насам тези лещени кюфтенца, да проверим дали са толкова вкусни, колкото ни се струва"

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • ориз - 100 г
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • галета - около 2 - 3 с.л.
  • сол
  • олио
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и накисва във вода за 30 мин. След това се сварява, подправена със сол, за още 30 мин.

Оризът се задушава в малко олио и после се сварява.

Чушките, лукът и магданозът се нарязват на ситно в голяма купа. Към тях се добавят още топли и добре отцедени лещата и оризът. Сместа се подправя с чубрица, червен пипер и още малко сол.

Добавя се едно яйце и галета, и се обърква хубаво. Оставя се в хладилник да се охлади добре.

След това се оформят зеленчукови кюфтенца, нареждат се в тава върху хартия за печене.

Лещените кюфтенца се пекат в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: