Орехови коледни сладки с джинджифил

АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
58
1
404
1
02/01/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • мед - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 4 с.л. тръстикова
  • краве масло - 1 пакетче
  • орехи - 1 ч.ч. ситно натрошени
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ром - 1 с.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • джинджифил - 1 и 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. ситно счукан
  • лимонова кора - 1 лимон настърган
  • портокалова кора - 1 портокал настърган
  • За глазурата
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • сладкарска боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете на водна баня чистото масло. Разбийте яйцата и ги смесете с меда и захарта и добавете маслото кум тях.

Добавете коричките от лимона и портокала, подправките, рома и орехите. Добавяме и брашното.

Когато прибавяме брашното в първата чаша, добавете содата, а във втората - подправките. Трябва да се получи твърдо тесто, за да може да се разточи. Ако е необходимо още брашно, може да добавите.

Разстилате тестото на кора, дебела около половин сантиметър. От нея с формички изрежете сладките и ги наредете върху покрита с хартия за печене тава.

Печете на 170 градуса фурна за около 20 мин.

Вадите и започвате да украсявате, като предварително си правите глазурата по следния начин.

Пудра захар пресявате през ситно сито и прибавяте няколко капки сок от лимона.

Няколко лъжици прясно мляко да стане на каша.

Украсявате коледните сладки по ваш избор, но от време на време добавяйте по няколко капки прясно мляко и разбърквайте, защото много бързо съхне глазурата, и я покривайте с мокра кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар