Начин на приготвяне
Сваряват се картофите и червеното цвекло. Обелените картофи се нарязват на малки кубчета, поръсваме със сол, черен пипер и смесваме със ситно нарязан пресен лук.
Овкусяват се на вкус. Киселите краставички и те се нарязват на ситно.
Маринованата риба се нарязва на малки парченца и поръсваме с малко лимонов сок. В ринг върху плитка чиния се поставя на дъното картофи и притискаме с лъжица.
Върху тях се нарежда парчета маринована риба, следват кисели краставички, червено цвекло и намазваме с майонеза. Отново се нареждат картофи и така докато напълните ринга. Оставя се в хладилник да стегне за 30 минути.
Сваля се рингът, отгоре намазваме с майонеза.
Празничната салата се декорира с чушка, маслинка и пера зелен лук. Празнично и много вкусно!