Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рибна салата»Салата с маринована херинга и цвекло

Салата с маринована херинга и цвекло

EvaEva
Новак
51634
Салата с маринована херинга и цвекло
Снимка: Eva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сериозна салата, която иска сериозно отношение и сериозно питие"

Необходими Продукти

  • маринована херинга - 200 г филета
  • червено цвекло - 2 глави (може и готово от консерва)
  • червен лук - 1 глави.
  • ябълки - 1 бр.
  • стерилизирани краставички - 3 бр. + 1 к.ч. сок от буркана
  • майонеза - 3, 4 с.л
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените глави цвекло сварете, без да ги белите, като водата трябва да ги покрива. Когато боднете с вилица и тя влиза лесно в цвеклото, значи е готово.

Обелената ябълка нарежете на кубчета. Маринованата херинга се отцежда и се реже на парченца с големината на останалите нарязани съставки. така нарежете и отцедените краставички.

Смесете всички продукти в купа.

За соса за салатата разбъркайте майонезата със сока от буркана, захарта и солта.

Салатата се залива с дресинга и се разбърква леко. Оставя се в хладилник за поне 8 часа преди поднасяне, защото така съставките ще поемат соса.

Преди поднасянето разбъркайте пак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: