Портокалово реване

31/12/2017
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33573402
"Сочно и със свеж аромат на портокали - перфектното реване си търси повод да бъде изядено "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 400
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • фанта - 1/2 ч.ч. портокал
  • брашно - 2 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • портокалова кора - на един бр., настъргана
  • За сиропа
  • портокал - сока на 1
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът се вари, като сокът от портокала, водата и захарта се смесват в тенджерка. Оставя се да изстине напълно.

Продуктите за блата се разбиват с миксер.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тава.

Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Изпеченият блат, след като се охлади, се надупчва с вилица и се нарязва на парчета. Залива се със сиропа.

Върху всяко парче се украсява с тънко нарязани портокалови кори.

Мерителната чаша е с обем 250 млподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар