Варено зеле с пуйка

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85455119315
Варено зеле с пуйка
Снимка: Веселина Гърдева
2 / 3
31/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пуйка със зеле е може би най-вкусната кулинарна комбинация, която сме опитвали"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 зелки
  • пуешки гърди - 4 бр.
  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • олио - 100 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • За зеленчуков бульон
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се слага да се вари в зеленчуците, които са нарязани на парчета в дълбок съд. Към тях се прибавя малко сол.

След като пуйката се свари, се оставя настрана заедно с бульона.

Зелките се нарязват на ивички и се омачкват в сол.

В тенджера се реди половината от зелето, поръсва се с червен пипер, нарежда се пуйката, след това се реди останалото зеле и отново се поръсва с червен пипер.

Най-отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати. Налива се бульон, колкото половината на тенджерата.

Най-отгоре се слага чиния, която да притисне зелето, докато заври.

След като омекне, може да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: