Начин на приготвяне
Нарязват се 6 бр. свински пържоли, средно дебели. Поръсвам със сол и черен пипер.
Загрява се олио и масло, запечатваме от двете страни до леко златисто и нареждаме в йенска тава.
В същата мазнина се запържва нарязан праз лук да омекне, добавят се почистени и нарязани на филийки гъби. Поръсете със сол, черен пипер, риган.
Гъбите пускат вода, разбърква се да омекнат и водата да се изпари.
Сипват се върху пържолите. Загрява се в тиган олио и добавяме брашното да добие златисто кафяв цвят. Прибавя се и червеният пипер, сипваме бульона разтворен в гореща вода, и бъркаме с телена бъркалка.
Заливаме със соса пържолите и поръсваме с мащерка. Печем на 200 градуса около 35-45 минути до готовност на месото, зависи от дебелината им.
Сервираме пържолка с уникално вкусния гъбен сос.
Добър апетит и Вкусна Нова година!
Коментари