Сладкиш с кайсии и карамел

ДаниДани
Новак
3219025710
Сладкиш с кайсии и карамел
Снимка: Елица
1 / 4
20/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Въпрос на принципи е никога да не отказваме сладкиш, а ние държим на принципите си"

Необходими Продукти

  • захар - 2 с.л. кристална за карамела
  • компот от кайсии - 1 буркан (800 г)
  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 брой (0.2 г)
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме плода на компота от сока.

В тавичката за печене /26-28 см. диаметър/ наръсваме 2-те супени лъжици захар и слагаме тавичката в загрята фурна, докато захарта се карамелизира без да разбъркваме като внимаваме карамелът да не прегори.

Изваждаме тавата от фурната. Докато карамелът се охлади, забъркваме сместа за тестото: яйцата разбиваме добре със захарта, добавяме брашното с бакпулвера и ванилията.

В тавата върху карамела сипваме 2 лъжици олио, което разнасяме с четка по цялото дъно и подреждаме изцедените кайсии.

Върху тях изсипваме готовото кексово тесто. Печем в умерена фурна на 200 градуса около 30 минути или докато блатът добие златист цвят.

Проверяваме готовността с клечка. Изваждаме от фурната и горещия сладкиш заливаме със сока от компота.

Когато сокът се поеме от блата можем да обърнем плодовия сладкиш върху тортена чиния.

Сладкишът с кайсии и карамел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
45
31
20
10
Дай твоята оценка: