Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печен празничен джолан в плик

Печен празничен джолан в плик

Печен празничен джолан в плик3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Лесно е да го приготвите, трудно е да устоите и да не го излапате целия самички"

Необходими Продукти

  • свински джолан
  • сушени гъби
  • червен пипер
  • сол
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете джолана с черен пипер, сол, червен пипер и го поставете в плик за печене. Завържете плика и поставете джолана в подходяща тавичка за печене.

Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете джолана до получаването на хрупкава кафеникава коричка.

Сварете картофите и морковите, обелете ги.

Намачкайте картофите на пюре и добавете половината масло, нарязаните на ситно моркови и магданоз. Овкусете със сол.

Накиснете гъбите във вода, за да омекнат.

Загрейте останалото масло, прибавете брашното и го запържете. Налейте на тънка струя топла вода, при непрекъснато бъркане до получаване на сос с желаната от вас гъстота. Добавете гъбите, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Отстранете джолана внимателно от плика.

Сервирайте джолана върху канапето от пюре и полейте със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: