Начин на приготвяне
Овкусете джолана с черен пипер, сол, червен пипер и го поставете в плик за печене. Завържете плика и поставете джолана в подходяща тавичка за печене.
Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете джолана до получаването на хрупкава кафеникава коричка.
Сварете картофите и морковите, обелете ги.
Намачкайте картофите на пюре и добавете половината масло, нарязаните на ситно моркови и магданоз. Овкусете със сол.
Накиснете гъбите във вода, за да омекнат.
Загрейте останалото масло, прибавете брашното и го запържете. Налейте на тънка струя топла вода, при непрекъснато бъркане до получаване на сос с желаната от вас гъстота. Добавете гъбите, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Отстранете джолана внимателно от плика.
Сервирайте джолана върху канапето от пюре и полейте със сос.