Капама като за първи път

Капама като за първи път

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84
283
93
135
1
01/01/2018
"И като за първи път, и като за стотен път - капамата се е получила невероятно добре"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 881
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на пържоли, леко се начуква и се овкусява с черен и червен пипер и майорана. С черен и червен пипер се овкусяват и пуешките бутчета. Престояват най-малко 2 часа така.

Отделят се листа от зелето за сармите и още 1 голям лист за покриване, а останалото зеле се нарязва на ситно.

Чесънът се почиства на скилидки, като се оставя ципата им. Приготвя се и плънката за сармите и се завиват.

На дъното на глинен гювеч се нарежда тънък пласт от кълцаното зеле, което се поръсва с олио, червен и черен пипер и върху него се нареждат на пластове последователно овкусеното свинското месо, нарязано кисело зеле с малко червен и черен пипер, пуешките бутчета и бекона, кисело зеле, сармите и наденицата, на която е махната обвивката.

Между пластовете се поставят по няколко цели скилидки чесън и но няколко цели гъби. Някъде по средата се слага и червената чушка. След като всички продукти са наредени в гювеча, се поливат с малко олио.

До половината на гювеча се налива вода и зелева чорба 50:50. Покрива се с оставения цял зелев лист.

Захлупва се с капака и капамата се поставя в студена фурна. Пече се на 200 градуса 2 - 2 1/2 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар