Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Свинско бонфиле с пияни сушени плодове

Свинско бонфиле с пияни сушени плодове

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Свинско бонфиле с пияни сушени плодове
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
44 мин.
Порции
2
"Опиянаващ вкус и аромат - това е гарантирано"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 1 бр.
  • сушени кайсии - 6 бр.
  • сушени сини сливи - 6 бр. без костилка
  • стафиди - към 15 - 20 бр.
  • червено вино - 150 г домашно
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • брашно - колкото да се напудри съвсем леко бонфилето
  • олио - за пържене
  • соев сос - или ароматна сол с билки /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се накисват във виното за 24 часа.

Свинското бонфиле се транжира, обезципява се, след което се овкусява съвсем леко със сол и черен пипер. Срязвам го през средата на две еднакви половини. С нож с тънко острие внимателно правя джоб във всяка половина.

Напълвам бонфилетата с плодовете, като редувам синя слива, кайсия, стафиди. Ако има разкъсвания на месото, за да не излезе плънката при пърженето, защипвам с клечка за зъби (след пърженето отстранявам).

Хубаво е, като се напълнят, да се увият с стреч фолио и да се оставят да отлежат няколко часа на хладно. Така се дава време на месото да поеме ароматите.

Бон филетата се пудрят съвсем леко с брашно и се пържат на бавен огън под капак, като се обръщат от всички страни. Може и да се изпекат във фурна.

Изваждат се и като позастинат леко, се нарязват на дървена дъска на кръгчета.

Ако желаете, може да ги поръсите леко със соев сос или ароматна сол.

Мезето е сочно, ароматно и много вкусно - перфектно за сервиране с вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: