Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сачове»Кашкавал на сач

Кашкавал на сач

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кашкавал на сач
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1
"Днес мръвките ще си почиват, а на сача скача кашкавала"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 200 - 300 г
  • брашно - за овалване
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • домат - 1 бр. пресен твърд
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малък или със средна големина сач се загрява. Намазва се с олио.

Доматът се измива и нарязва на 3 дебели шайби. Слагаме ги на разстояние в сача да се запекат и от двете страни.

Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 2 см.

Всяка плочка се намокря с вода и се овалва в брашно.

Кашкавалът се подрежда между доматените шайби и щом се запече от едната страна, се обръща, за да се запече и от другата. Непосредствено след това сачът се слага върху метална стойка и се сервира веднага.

Поднесете с чаша хубаво вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: