Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Патешка супа с лек цитрусов аромат

Патешка супа с лек цитрусов аромат

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Патешка супа с лек цитрусов аромат
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Ако трябва да си избираме най-любима супа, тази определено ни е фаворит"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 2 бутчета
  • лук - 1 глава, голяма
  • целина - 2 стръка (или 1 корен малък)
  • бяла ряпа - 1 бр. малка
  • пащърнак - 1 корен
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • зеле - 150 г прясно
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • портокал - 1 бр.
  • лимон - 1/2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 30 г (или патешка мас)
  • розмарин - 1 с.л. сушен
  • магданоз - 3 с.л. пресен, накълцан
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • фиде - 150 - 160 г фино
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • жълтък - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте патешкото месо със студена вода, трите лъжици зехтин и малко сол и поставете на умерен огън. След 30-тата минута на варене добавете обелените и разполовени лук, пащърнак, моркови, бяла ряпа, зеле и целина. Сложете още малко сол и варете още 30 минути.

Извадете месото и го накълцайте на ситно, а бульончето прецедете. Добавете вода, ако е извряла много. Запазете два от морковите и ги нарежете на ситно, по желание направете същото и с пащърнака. Върнете нарязания морков и месото при бульона и добавете подправките, доматения сос и соковете от двата цитруса. Тук е моментът да сложите и маслото или патешката мас.

Сипете фидето и варете 4-5 минути или според времето, указано на пакета му, след това отстранете от огъня.

За застройката разбийте жълтъците с малко сол и киселото мляко.

Прибавете към тях два черпака от супата, за да се уеднаквят температурите, и налейте бавно сместа в тенджерата.

Сервирайте патешката супа гореща с резенче портокал.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: