Начин на приготвяне
Залейте патешкото месо със студена вода, трите лъжици зехтин и малко сол и поставете на умерен огън. След 30-тата минута на варене добавете обелените и разполовени лук, пащърнак, моркови, бяла ряпа, зеле и целина. Сложете още малко сол и варете още 30 минути.
Извадете месото и го накълцайте на ситно, а бульончето прецедете. Добавете вода, ако е извряла много. Запазете два от морковите и ги нарежете на ситно, по желание направете същото и с пащърнака. Върнете нарязания морков и месото при бульона и добавете подправките, доматения сос и соковете от двата цитруса. Тук е моментът да сложите и маслото или патешката мас.
Сипете фидето и варете 4-5 минути или според времето, указано на пакета му, след това отстранете от огъня.
За застройката разбийте жълтъците с малко сол и киселото мляко.
Прибавете към тях два черпака от супата, за да се уеднаквят температурите, и налейте бавно сместа в тенджерата.
Сервирайте патешката супа гореща с резенче портокал.
Да ви е сладко!