Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Маслени бисквити с цитрусов аромат

Маслени бисквити с цитрусов аромат

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Маслени бисквити с цитрусов аромат
Снимка: Марияна
1 / 5
02/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Имат страхотен вкус и цитрусов аромат - тези маслени бисквитки може да съхранявате в буркан, за гости или за вас самите, когато ви се прииска нещо сладичко"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125 г меко
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 350 г
  • захар - ½ ч.ч
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • мандарини - сок от 1/2 /малка/ + корички
  • яйца - 1 бр. голямо домашно
  • кисело мляко - 1 с.л
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • сладко от сливи - ½ бурканче домашно, или друго
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта с помощта на сито в голяма купа. В друга купа слагаме яйцето и захарта и разбиваме с вилица много добре.

Като стане жълта еднородна гладка смес и захарта да се е разтопила добре, прибавяме го към купата с брашнената смес, в която предварително сме си направили кладенче в средата ѝ. Прибавяме си и мекото масло и 1 с.л. кисело мляко.

После слагаме и на върха на ножа индийско орехче на прах. Настъргваме си на ренде кората на мандарина за аромат и вкус, изцеждаме и сока на ½ от нея. Слагаме ги в купата при другите съставки за сладките.

Замесваме меко тесто и го покриваме. Слагаме го в хладилника за 30 мин да стегне.

Набрашняваме си плота и точилката за сладки. Делим тестото на три чести и ги оформяме на топки, като всяка топка разточваме и си изрязваме бисквити с фигурки по желание. В случая сърце, цвете, снежен човек, коледна играчка за елха, елхичка, ябълка.

Нареждаме маслените сладки в тава покрита с хартия за печене. Сладките не ги редим на голямо разстояние, тъй като не бухват много.

От тестото стават 2 тави /на фурната/ сладки. Печем ги в загрята на 170-180°C фурна за 10-11 мин до готовност.

Вече готови, ги вадим и охлаждаме върху решетка. Мажем ги обилно със сладко. Аз ползвах домашно сладко от сливи.

Можем да ги подредим в чиния или в буркан за Коледа. Маслените бисквити омекват за няколко часа и могат да се хапват.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: