Начин на приготвяне
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта с помощта на сито в голяма купа. В друга купа слагаме яйцето и захарта и разбиваме с вилица много добре.
Като стане жълта еднородна гладка смес и захарта да се е разтопила добре, прибавяме го към купата с брашнената смес, в която предварително сме си направили кладенче в средата ѝ. Прибавяме си и мекото масло и 1 с.л. кисело мляко.
После слагаме и на върха на ножа индийско орехче на прах. Настъргваме си на ренде кората на мандарина за аромат и вкус, изцеждаме и сока на ½ от нея. Слагаме ги в купата при другите съставки за сладките.
Замесваме меко тесто и го покриваме. Слагаме го в хладилника за 30 мин да стегне.
Набрашняваме си плота и точилката за сладки. Делим тестото на три чести и ги оформяме на топки, като всяка топка разточваме и си изрязваме бисквити с фигурки по желание. В случая сърце, цвете, снежен човек, коледна играчка за елха, елхичка, ябълка.
Нареждаме маслените сладки в тава покрита с хартия за печене. Сладките не ги редим на голямо разстояние, тъй като не бухват много.
От тестото стават 2 тави /на фурната/ сладки. Печем ги в загрята на 170-180°C фурна за 10-11 мин до готовност.
Вече готови, ги вадим и охлаждаме върху решетка. Мажем ги обилно със сладко. Аз ползвах домашно сладко от сливи.
Можем да ги подредим в чиния или в буркан за Коледа. Маслените бисквити омекват за няколко часа и могат да се хапват.
Да ви е сладко!