Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с овче сирене и цитрусов аромат

Разядка с овче сирене и цитрусов аромат

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Разядка с овче сирене и цитрусов аромат
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
20/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Я подайте тези препечени филийки, че нямам търпение да опитам тази вкусна разядка"

Необходими Продукти

  • овче сирене - 300 г
  • манчего - 30 г овче
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 1/2 бр.малък
  • лайм - 1/2 бр. малък
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • цедено мляко - 2 с.л. с връх
  • мащерка - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако не сте опитвали комбинация от овче сирене и цитрусов аромат ви препоръчвам да го направите, много е свежо и вкусно.

За целта вие сами може да определите интензитета на нотката от цитруси и контраста, който предпочитате.

Ето и моето предложение.

В купа се натрошава сиренето и се смесва със майонезата, цеденото мляко и фино настърганото овче манчего и чесън.

Настъргва се и кората от лимон и лайм, като това се прави със специално ренде за цитруси, което да не захваща бялата нагарчаща част.

Изстисква се сокът от двата плода и плюс този от портокала се добавят към сиренето.

Пасира се до желаната гладкост и ако разядката не е добила кремообразност се добавя още цедено мляко.

Разядката се поднася поръсена със сушена или прясна мащерка и препечени филийки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: