Руло с домашен ванилов крем

Руло с домашен ванилов крем
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
03/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
"Кой ще погледне яденето, когато знае, че в хладилника го чака руло с домашен ванилов крем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За подготовката на блата разбъркваме първо яйцата и захарта и бъркаме, докато захарта се разтопи. Може да използваме и миксер.

В отделна купичка разбъркваме брашното, бакпулвера и ванилията.

Сухата смес се добавя постепенно към яйцата, като не спираме да бъркаме. Изсипваме сместа върху тава, на която е поставена намазнена хартия за печене и печем на 180 градуса за 20 мин.

С помощта на клечка за зъби проверяваме дали блата се е изпекъл. Ако е готов, вадим и оставяме да изстине, като след това режем на 2 и после на още 2.

Ако тавата ви е малка, може да се отреже само на две части.

Приготвяме си ваниловия крем по следния начин.

Разбъркваме яйцата, захарта и брашното и добавяме малко вода. Готовата смес изсипваме във врящото мляко и бъркаме непрекъснато. Когато започне да се сгъстява, го сваляме от огъня и добавяме маслото и ванилиите.

Вземаме единия блат, слагаме върху него ваниловия крем. Отгоре поставяме другия блат и така, докато наредим всички блатове.

Завършваме с крема отгоре и оформяме и страничната част на рулото.

Натрошаваме бисквитите и ги смесваме със смлените орехи.

Поръсваме с тях цялото руло. Прибираме в хладилника за около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: