Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло с домашен ванилов крем

Руло с домашен ванилов крем

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Руло с домашен ванилов крем
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
03/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Кой ще погледне яденето, когато знае, че в хладилника го чака руло с домашен ванилов крем"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • за украса
  • орехи - смлени ядки
  • бисквити - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За подготовката на блата разбъркваме първо яйцата и захарта и бъркаме, докато захарта се разтопи. Може да използваме и миксер.

В отделна купичка разбъркваме брашното, бакпулвера и ванилията.

Сухата смес се добавя постепенно към яйцата, като не спираме да бъркаме. Изсипваме сместа върху тава, на която е поставена намазнена хартия за печене и печем на 180 градуса за 20 мин.

С помощта на клечка за зъби проверяваме дали блата се е изпекъл. Ако е готов, вадим и оставяме да изстине, като след това режем на 2 и после на още 2.

Ако тавата ви е малка, може да се отреже само на две части.

Приготвяме си ваниловия крем по следния начин.

Разбъркваме яйцата, захарта и брашното и добавяме малко вода. Готовата смес изсипваме във врящото мляко и бъркаме непрекъснато. Когато започне да се сгъстява, го сваляме от огъня и добавяме маслото и ванилиите.

Вземаме единия блат, слагаме върху него ваниловия крем. Отгоре поставяме другия блат и така, докато наредим всички блатове.

Завършваме с крема отгоре и оформяме и страничната част на рулото.

Натрошаваме бисквитите и ги смесваме със смлените орехи.

Поръсваме с тях цялото руло. Прибираме в хладилника за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: