Пухкави американски палачинки с 1 яйце

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
123
411
265
136
2
04/01/2018
"Поскъпнат ли яйцата, хит стават палачинките с 1 яйце "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 624
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Американски Палачинки

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера и щипката сол.

Яйцето се разбива, добавя се прясното мляко, захарта и разтопеното краве масло. Разбърква се добре.

Добавя се брашното с бакпулвера (количеството не трябва да ви притеснява, защото така се получават надутите палачинки). Разбърква се с дървена лъжица и се оставя да почине 5 мин.

В нагорещен тиган се слагат 2-3 капки олио или разтопено масло. С мини черпак или чаша от кафе се сипва от сместа. Обръщат се след 3 мин.

След обръщането започва самото надуване, което трае още 3 мин.

Американските палачинки се сервират топли, като се редят по 4-5 броя в чиния една върху друга и се поливат с кленов сироп или сладко по желание.

Реже се като тортичка.

Да ви е сладко.

Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
28.99 лв.
Виж ››

Най-апетитните палачинки са онези, които ви поднесат в кревата, а за най-добри резултати винаги може да се доверите на този удобен за употреба качествен тефлонов тиган за палачинки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар