Начин на приготвяне
Нарежете свинското на парчета и го запържете в олиото до хубав загар. Извадете го, добавете маслото и задушете за кратко всички нарязани зеленчуци, като патладжана предварително може да почистите и осолите, за да му излезе горчивината.
Смесете зеленчуците и месото в гърне. Добавете всички подправки и добре объркайте. Долейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.
Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча. Върнете гърнето да се пече за още около 10-15 минути.
Коментари
"малко водичка" какво значи малко водичка 100гр. половин литър??
"сложете да се пече 1,30мин." На каква температура,да го разбърквам ли,да доливам ли вода???