Гювеч в гърне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гювеч в гърне1 / 2
23/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Гювечът е измислен, за да се приготвят в него точно такива вкусотии, а тази е от най-сполучливите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • лук - 4 глави
  • чушки - 3 броя
  • домати - 3 броя
  • зелен фасул - 1 - 2 шепи
  • патладжани - 1 брой
  • джоджен - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 2 броя
  • картофи - 3 броя
  • мазнина - 50 мл олио + 2 с.л. масло
  • вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1с.л.
  • за заливката
  • яйца - 3
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка бикарбонат
  • сол
  • подправки - зелени, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета и го запържете в олиото до хубав загар. Извадете го, добавете маслото и задушете за кратко всички нарязани зеленчуци, като патладжана предварително може да почистите и осолите, за да му излезе горчивината.

Смесете зеленчуците и месото в гърне. Добавете всички подправки и добре объркайте. Долейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.

Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча. Върнете гърнето да се пече за още около 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

новобранец
новобранец
"задушете за кратко" какво значи кратко да се задуши,за колк о кратко като време?
"малко водичка" какво значи малко водичка 100гр. половин литър??
"сложете да се пече 1,30мин." На каква температура,да го разбърквам ли,да доливам ли вода???
23.10.2012 17:11
1