Начин на приготвяне
Обелваме картофа и го настъргваме на ситно ренде. Накисваме хляба във вода, като след това го отцеждаме.
В съд смесваме каймата с картофа, хляба, 1 яйце, киселото мляко, солта, черен пипер на вкус и магданоза. Омесваме ги добре.
Вземаме 4 гювечета и ги намасляваме. Правим от каймата 4 топки, поставяме всяка една в гювече.
Оформяме, като от самата кайма правим вдлъбнатина и разпределяме към стените, така че каймата да допира плътно стените на гювечетата.
Слагаме най-отдолу по 1 лъжица от доматите консерва, върху тях царевицата и накрая кашкавала, който сме нарязали на кубчета.
Поставяме във фурната и печем за около 30 минути. След това вадим, чукваме по 1 яйце във всяко гювече и допичаме до готовност.
Можем да сервираме със самото гювече, можем да извадим пълнежа и поставим в чиния с гарнитура.