Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета с кайма и кашкавал

Гювечета с кайма и кашкавал

Гювечета с кайма и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Гювечета - магическа дума, с който се обозначава нещо много лесно за приготвяне и много вкусно за ядене"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • картофи - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух
  • магданоз
  • домати - 5 - 6 с.л. от консерва
  • царевица - от консерва
  • кашкавал - 200 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофа и го настъргваме на ситно ренде. Накисваме хляба във вода, като след това го отцеждаме.

В съд смесваме каймата с картофа, хляба, 1 яйце, киселото мляко, солта, черен пипер на вкус и магданоза. Омесваме ги добре.

Вземаме 4 гювечета и ги намасляваме. Правим от каймата 4 топки, поставяме всяка една в гювече.

Оформяме, като от самата кайма правим вдлъбнатина и разпределяме към стените, така че каймата да допира плътно стените на гювечетата.

Слагаме най-отдолу по 1 лъжица от доматите консерва, върху тях царевицата и накрая кашкавала, който сме нарязали на кубчета.

Поставяме във фурната и печем за около 30 минути. След това вадим, чукваме по 1 яйце във всяко гювече и допичаме до готовност.

Можем да сервираме със самото гювече, можем да извадим пълнежа и поставим в чиния с гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: