Начин на приготвяне
Бобът се почиства, измива и накисва за няколко часа. Възварява се, като не пропускаме да изхвърлим първата вода. Сваряваме боба с малко вода до полуготовност.
В тенджера сипваме мазнина, прибавяме накълцаните на кубчета лук, морков и нарязаната пиперка.
Като се позадушат зеленчуците прибавяме лъжичка брашно и червен пипер. Доливаме гореща вода и като възври прибавяме полусварения боб и царевицата.
Оставяме гозбата да къкри на слаб огън докато бобът се свари. Накрая добавяме пасираните домати и овкусяваме със сол и джоджен.
Сервираме яхнията топла. Към родопската гозба нарязана на тънко шарена сланинка е идеален вариант.
Родопската гозба от зрял боб и царевица е готова.
Коментари
Направо ми възбуди апетита :)