Биволски винен кебап

07/01/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"А вие не знаехте ли, че виненият кебап е най-вкусен с биволско месо?"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • биволско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • универсална подправка - 1 опаковка Маги фикс винен кебап
  • вода - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, измива се и се оставя да се изцеди. Лукът се нарязва на едри парчета.

В подходяща тенджера се слага олио да загрее.

Добавя се месото и се захлупва за 10 минути. После към него се добавя лукът и се овкусява със сол и черен пипер.

Разбъркват се и отново се захлупват за 30 минути, като от време на време се разбъркват.

Отделно в купа се разтваря Маги фикс винен кебап в 800 мл студена вода. Сместа се добавя на тънка струя към месото. Вари се до пълната готовност на месото. По желание може да се сервира с ориз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар