Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от тиквички»Лека кремсупа от тиквички със зелена ябълка

Лека кремсупа от тиквички със зелена ябълка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Лека кремсупа от тиквички със зелена ябълка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Има кремсупи, които ще ви накарат да се пристрастите към вкуса им, тази е точно от тях"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. големи
  • ябълки - 1 бр. зелена (кисел сорт)
  • целина - 2 - 3 стръка с листата
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 60 мл.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сметана - 200 мл растителна
  • зеленчуков бульон - 1.2 л.
  • сол
  • хляб - 2 филийки
  • зелен лук - стръкове за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци и ябълката на кубчета и ги задушете 10 минути на умерен огън във зехтина и малко сол.

Щом омекнат добре, налейте зеленчуковия бульон горещ (може и вода). Оставете да къкри около 25 минути до пълната им готовност и налейте сметаната.

Овкусете с подправките и още сол на вкус, отстранете от огъня и пасирайте до кремообразна консистенция. Ако ви е гъста, добавете си водичка.

За крутоните нарежете хляба на кубчета и ги запечете до златист загар на сух тиган или с малко зехтин.

Поднесете супата гореща, ако е за зимния сезон или студена - в летен вариант. Поръсете супата от тиквички с крутоните и накълцани перца от зелен лук.

Добър апетит!

Леката кремсупа от тиквички със зелена ябълка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: