Сицилиански аранчини

09/01/2018
"Заради такива вкусотии си струва човек да си пожелае да има не един, а два стомаха "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 691
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете ориза до омекване. Отцедете водата, ако е останала такава. Охладете.

Овкусете със сол и чукнете две яйца. Разбъркайте и добавете настъргания пармезан.

Загрейте олиото в дълбок тиган до умерена температура.

Оформете сместа на малки топки. В средата на всяка топка сложете по парче моцарела.

Разбийте останалите две яйца в купа. Потопете всяко топче в яйце, а след това в галета.

Изпържете оризовите кюфтенца до златист загар. Отцедете мазнината, като ги наредите върху домакинска хартия.

Поднесете аранчините още топли с подходяща салата.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар