Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Сицилиански аранчини

Сицилиански аранчини

Сицилиански аранчини
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Заради такива вкусотии си струва човек да си пожелае да има не един, а два стомаха"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • сол
  • моцарела - 125 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете ориза до омекване. Отцедете водата, ако е останала такава. Охладете.

Овкусете със сол и чукнете две яйца. Разбъркайте и добавете настъргания пармезан.

Загрейте олиото в дълбок тиган до умерена температура.

Оформете сместа на малки топки. В средата на всяка топка сложете по парче моцарела.

Разбийте останалите две яйца в купа. Потопете всяко топче в яйце, а след това в галета.

Изпържете оризовите кюфтенца до златист загар. Отцедете мазнината, като наредите антипастите върху домакинска хартия.

Поднесете аранчините още топли с подходяща салата.

Сицилианските аранчини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Обожаваме тези аранчини, правя ги винаги при възможност, в къщи много се харесват.
25.04.2023 11:23