Начин на приготвяне
За тези уникални малки банички сложете брашното върху кухненския плот и направете кладенче.
Налейте вътре водата, солта, оцета и олиото. Замесете меко не лепящо тесто. Разделете го на 6 равни части. Оформете ги на топки.
Сложете в тавичка малко олио, оваляйте всяка топка и ги подредете една до друга.
Завийте с памучна кърпа и оставете за 30- 40 минута да се отпуснат.
Вземете една топка и я раздърпайте възможно най-тънко до прозрачност.
Стопете свинската мас и я смесете с олиото. Поръсете с малко мазнина, сирене и затворете на квадрат, като при всяко затваряне поръсвате новите краища с мазнина.
Не трябва да има затворена част тесто за баница без мазнина.
Затворете отново и ще получите правоъгълник. Поръсете с мазнина и затворете краищата към средата.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и отново полейте с мазнина.
Печете свищовските дърпани банички на 200°C до готовност.