Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Най-вкусните и крехки пържоли

Най-вкусните и крехки пържоли

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Най-вкусните и крехки пържоли3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"На вкус и цвят приятели няма, но всички единодушно определят тези пържоли като най-вкусните и крехки пържоли"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 8 бр.
  • лук - 3 глави
  • олио - 50 мл
  • заливка
  • вино - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • уни сос - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите леко от двете страни с чукче.

В тава налейте олиото и нарежете лука на полумесеци, разбъркайте и разпределете равномерно по дъното на тавата. Върху него подредете пържолите плътно една до друга.

Отделно смесете млякото, виното, уни соса, солта, смлените черен пипер и кимион, разбъркайте добре и залейте пържолите с него.

Завийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 60 минути.

Най-вкусните и най-крехки пържоли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: