Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Най-вкусните и лесни вратни пържоли

Най-вкусните и лесни вратни пържоли

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Най-вкусните и лесни вратни пържоли
Снимка: Албена
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Вратни пържолки за начинаещи кулинари"

Необходими Продукти

  • свински вратни пържоли - около 1.300 кг (без кост)
  • моркови - 2 големи
  • лук - 2 големи глави
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червено вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусявате пържолите със сол, черен пипер и чубрица. Запечатвате ги в сгорещено олио от двете страни за кратко, до побеляване.

Нарязвате зеленчуците на по-големи филии. В по-дълбока тавичка слагате на дъното ред от зеленчуците, отгоре 3 бр. пържоли, пак ред зеленчуци и пак ред пържоли. Ако имате по-голяма тава, може да ги печете и на един ред.

Най-отгоре се разпръсват останалите зеленчуци, заливат се с олиото от пърженето, добавяте дафинов лист 2-3 бр. и сипвате виното. Ако обичате по-солено, може при реденето да осолявате зеленчуците.

Забравяте ги във фурната под фолио на 180 градуса около два часа, или докато месото стане крехко. Махате фолиото и допичате, докато соса поизвири и се запече до златист загар.

Вече имате страхотни крехки пържоли, директно с вкусни зеленчуци за гарнитура. По желание може да сервирате с картофено пюре.

При приготвянето на тези пържолки няма какво да сбъркате и винаги се получават уникално вкусни.

Пригответе се за хапване без нож. Най-вкусните и лесни вратни пържоли са готови.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: