Начин на приготвяне
Овкусявате пържолите със сол, черен пипер и чубрица. Запечатвате ги в сгорещено олио от двете страни за кратко, до побеляване.
Нарязвате зеленчуците на по-големи филии. В по-дълбока тавичка слагате на дъното ред от зеленчуците, отгоре 3 бр. пържоли, пак ред зеленчуци и пак ред пържоли. Ако имате по-голяма тава, може да ги печете и на един ред.
Най-отгоре се разпръсват останалите зеленчуци, заливат се с олиото от пърженето, добавяте дафинов лист 2-3 бр. и сипвате виното. Ако обичате по-солено, може при реденето да осолявате зеленчуците.
Забравяте ги във фурната под фолио на 180 градуса около два часа, или докато месото стане крехко. Махате фолиото и допичате, докато соса поизвири и се запече до златист загар.
Вече имате страхотни крехки пържоли, директно с вкусни зеленчуци за гарнитура. По желание може да сервирате с картофено пюре.
При приготвянето на тези пържолки няма какво да сбъркате и винаги се получават уникално вкусни.
Пригответе се за хапване без нож. Най-вкусните и лесни вратни пържоли са готови.
Наздраве!