Начин на приготвяне
Патладжаните се обелват и нарязват на шайби. Ако са от по-крехките, може само да се измият, без да се белят.
Поръсват се със сол и се оставят в гевгир за 20 минути.
След това се изстисква с ръце отделилия се горчив сок и шайбите патладжан се овалват в разбърканото с куркумата царевично брашно.
Изпържват се до златисто в тиган с нагорещена мазнина (зехтин или олио - по ваш вкус). Оставят се настрани да изстинат.
В купа се смесват киселото мляко, заквасената сметана, малко сол, наситнения чесън и копърът.
Разбърква се хубаво и със сместа се заливат изпържените патладжани.
Покрива се съдът и се оставя в хладилник за няколко часа.
Сервират се като разядка или предястие за аперитива.
Може да гарнирате с листенца пресен чесън.
Разядката с пържени патладжани в млечен сос е готова.