Меден тиквен сладкиш

11/01/2018
"Не е мит, че този меден тиквен сладкиш направо се топи в устата като мед "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 700
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде.

В купа се разбиват с вилица яйцата, захарта, олио, канела и прясно мляко. Добавят се нарязани на парченца лешници, сушени смокини и шепа златни стафиди.

Накрая прибавяме брашното, ванилията и бакпулвера, като всички продукти се разбъркват добре. В намаслена тавичка сипваме настърганата тиква и се залива с яйчената смес.

Отгоре леко се притиска с вилица и се заравнява. Печем в умерено загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути до суха клечка.

Изважда се десертът да се охлади, нарязва се на парчета и поднасяме поръсен с лъжица мед.

Уникално вкусен и полезен!

Регулируема разтегателна форма за печене-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Регулируема разтегателна форма за печене
23.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Оформете желаното сладко или солено печиво с разтегателната форма за печене. С възможност за преобразуване от квадратна в правоъгълна форма.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар