Начин на приготвяне
Разтваряне маята в леко затопленото прясно мляко, слагате 3 с.л. брашно и оставяте да втаса. Разбивате хубаво яйцата със захарта, ванилията и лимоновата кора.
Пресявате брашното, правите кладенче и вътре сипвате първо втасалата мая, после разбитите яйца, добавяте солта, разтопеното масло и замесвате тесто, ако се налага, долейте малко хладка вода, докато поеме цялото брашно и получите меко и еластично тесто.
Слагате го в подходящ съд, покривате с влажна кърпа и оставяте да втаса. Поръсвате плота с брашно и разточвате кора с дебелина 4 мм. Режете квадратни парчета 12-12 см.
Слагате във всеки квадрат по малко от смлените орехи и притискате краищата един срещу друг и получавате нещо като малък плик за писмо, намазвате ги отгоре с жълтъка и подреждате в тавичка.
Печете на 180 градуса.
Готовите вече кифлички покривате с кърпа, за да омекнат, и след това ги поръсвате обилно с пудра захар.