Начин на приготвяне
В дълбока купа пресейте брашното. Добавете мекото масло и стрийте на трохи. Добавете и останалите продукти: изварата, киселото мляко със содата, яйцата, захарта, и подправките.
Универсалната подправка за сладкиши, можете да замените с 1 ч.л. канела смесена със стрит карамфил, 1-2 зъбчета.
Омесете тестото. Не добавяйте допълнително брашно.
Късайте по малко от тестото и оформяйте на топки, колкото голям орех. В процеса на печене курабийките ще удвоят обема си.
В средата поставете 1/4 от ореховата ядка.
Подредете топките в тава, на разстояние една от друга сладките с орехи.
Печете в предварително заграта на 200 градуса фурна за 20 минути.
След като се изпекат, ги оставете леко да изстинат и ги поръсете обилно с ванилова пудра захар.
От посоченото количество продукти излизат 40-42 броя курабийки с орехи и пудра захар.
Да ви е сладко!