Начин на приготвяне
Нарязват се зеленчуците на малки до средни по големина кубчета. Запържват се за 5-8 минути, а след това се добавят две щипки от чубрицата и малко черен пипер на вкус. Дърпа се от огъня, слага се малко сол и се разбърква.
В купа се изсипва каймата и се добавя малко по малко от зеленчуците, разбърквайки добре (на ръце или с бъркалка). В купичка се разбива леко яйцето, като се изсипва половината при каймата. Добавя се грахът и се подправя с още малко подправки на вкус, всичко се разбърква.
Разточва се тестото на правоъгълник. Поставя се каймата по ширина, оформяйки малко пънче. Намазват се страните на тестото с малко от останалото яйце.
Завива се добре и се премества в тавичка, в която сме поставили хартия за печене.
Правят се дупки на места по дължина с вилица, за да излиза парата отвътре и се правят много нежни шарки по тестото с ножа. Намазва се всичко с останалото яйце и се поръсва с малко сол.
Ястието се пече за около 40 минути на 180 градуса, кат ако не искате да препичате коричката на рулото, можете да го завиете с малко фолио, щом достигне желания от вас цвят.